Wederkomst en oordeel

Jezus, de Zoon van God, zal op aarde terugkomen en over de wereld heersen en alle mensen oordelen op grond van de beslissingen die ze namen om Hem te volgen en dienen of Hem te verwerpen.
Jezus gaf aan dat het niet belangrijk is te weten wanneer Hij terugkomt maar dat we voorbereid moeten zijn op Zijn terugkeer door te leven naar Gods wil.

De belangrijkste komende gebeurtenis is de terugkomst van Jezus. Je mag de voorbereiding daarvan niet uitstellen omdat je niet weet wanneer het zal gebeuren. De enige manier om je voor te bereiden, is Gods woord (de bijbel) te bestuderen en dan te besluiten iedere dag volgens Zijn regels te leven. Alleen dan kun je er klaar voor zijn.

Het leven op aarde is een tijd om te beslissen of wij wel of niet voor God willen leven, en een tijd om dan ook te leven naar die beslissing

Wie in de hel komt, wilde van God niets weten en weigerde Zijn aanbod van verlossing aan te nemen.

De hel is de plek waar mensen van binnenuit gekweld worden. Ze willen er niet zijn maar ten diepste kiezen ze er zelf voor (op zichzelf gericht i.p.v. op God, God geeft ze wat ze willen).

God stelt ons twee vragen:

  1. Wat heb je gedaan met mijn Zoon Jezus Christus (heb je Hem lief?)
  2. Wat heb je gedaan met alles wat je van Me gekregen hebt?

De eerste vraag is bepalend voor waar u de eeuwigheid doorbrengt. De tweede vraag voor wat u tijdens de eeuwigheid zult doen.
(uitspraak Henk Binnendijk)

Verder lezen

Reacties zijn gesloten.