Tienduizenden horen via seculier mediakanaal over Jezus’ wederkomst: “Zorg dat je er klaar voor bent”

“De rode lijn van de Bijbel is dat God tegen de mensheid zegt: zorg dat je niet aan de verkeerde kant uitkomt. God heeft beloofd dat Hij alle dingen nieuw maakt. Maar er is een brede en smalle weg. Daarom waarschuwt God de mensheid, voordat het einde nadert. Zorg dat je er klaar voor bent.” Dit is de boodschap van voorganger Peter van der Weerd. Zijn verhaal op het alternatieve mediakanaal Blckbx, is inmiddels meer dan 70.000 keer bekeken via YouTube. Cvandaag vat het veelbekeken interview over eindtijdtekenen, Jezus’ wederkomst en het merkteken van het beest samen.

Blckbx omschrijft zichzelf als ‘een onafhankelijk en kritisch nieuwsplatform voor vrije denkers met een sterk rechtvaardigheidsgevoel’. Oprichter en tv-producent Flavio Pasquino wil met zijn kanaal ‘systemische conflicten blootleggen én oplossingen aanreiken’. Hem kwam het volgende bericht uit het christelijke tijdschrift Het Zoeklicht onder ogen: ‘Niet alleen de seculiere media zoals het journaal en de kranten zijn blind voor de geestelijke realiteit. Ook een mediabedrijf als Blckbx mist de geestelijke antenne. Op verstandelijk niveau ben ik het vaak met ze eens, maar helaas hebben ze geen weet van demonische machten die zich opmaken voor de laatste strijd… de eindtijd.’ Pasquino vatte deze tekst in Het Zoeklicht op als een uitnodiging voor een goed gesprek over onder meer de christelijke visie op het einde der tijden.

Van der Weerd, voorganger en oprichter van Upstream Café, ging als bestuurslid van Het Zoeklicht met hem in gesprek: “Je kunt zeggen: er is altijd oorlog geweest. Als Jezus spreekt over de eindtijd, maakt Hij duidelijk dat het er in de wereld steeds heftiger aan toe zal gaan”, stelt hij in het interview. “Als beeldspraak wordt verwezen naar weeën. Zelf heb ik nooit weeën gevoeld, maar vanwege onze vijf kinderen weet ik wel waarom ernaar wordt verwezen. Ze volgen elkaar snel op en worden alsmaar heftiger. Het kwaad in de wereld is er altijd geweest, maar het lijkt naar een soort climax te gaan. En dat is een trend die we duidelijk zien. Ja, het kwaad is er altijd geweest maar het neemt progressief-variabel toe. Actuele ontwikkelingen sluiten nauw aan bij wat in de Bijbelse profetieën is voorzegd.”

Lees verder en bekijk het volledige Blckbx-interview: https://cvandaag.nl

Reacties zijn gesloten.